taigi… tęsiam toliau kelionę po Elenos kulinarį blogą ir su pagamintu sodriai gaiviu citrininiu kremu pagardinsime greitąjį tortą Napaleoną… tiesa… kai kažkada bandžiau jį gaminti su tikrais jam skirtais biskvitais, tai smarkiai nusivyliau… tiek pirktiniais biskvitais, tiek plikytu kremu, kuris labai retai neprisvyla ir gaunasi tobulas… tad šis greitasis variantas bent jau iš keptos sluoksniuotos tešlos 🙂 su kuria mano draugystė tiesiog tobula 🙂 o jeigu nesigautų plikytas kremas, manau labai geras variantas pertepimui ir vanilinio skonio pudingas 🙂
Reikės:
- 6 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos
- 500 ml pieno
- 4 L dydžio kiaušiniai
- 90 gr cukraus
- 2 a.š. vanilinio cukraus arba 1 v.š. vanilės esensijos
- 2 v.š. miltų
Tešlą atšildome ir plonai iškočiojame. Išpjauname norimo dydžio ir formos lakštus. Aš pjausčiau apvalius, tačiau kepant lakštai susitraukia, todėl nuo norimos formos reikia juos pjaustyti didesnius į visas puses kaip min. po 1 cm. Kiekvieną lakštą gerai subadome su šakute, dedame į skardą išklota su kepamo popieriumi ir kepame maždaug 10-15 min 190C temperatūroje. Likučius nuo lakštų pasmulkiname ir irgi iškepame, atvėsusius susmulkiname (papuošimui).
Kremui pieną pakaitiname iki užvirimo. Kol pienas šyla, atskirame puode išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi arba esensija. Persijojame į kiaušinių plakinį miltus ir gerai išplakame dar kartą. Plona srovele pilame į kiaušinius karštą pieną nuolat maišant. Statome puodą ant ugnies ir pastoviai maišome kol sutirštės. Neužviriname. Sutirštėjus kremą perpilame į kitą indą ir atvėsiname.
Torto lakštus tepame paruoštu kremu ir sluoksniuojame vieną ant kito. Kadangi tradicinis Napaleonas turi porą rūgštesnių bruknių arba spanguolių uogienės pertepimų, tai aš vietoj jos panaudojau citrininį kremą. Gavosi tobulai gaivus poskonis 🙂 taigi galiausiai torto viršų ir šonus aptepame kremu ir aplipdome paruoštais trupiniais.
Statome į šaldytuvą nakčiai susigulėti, susigerti ir suminkštėti 🙂
mmm… kuo toliau stovėjo, tuo skanesnis darėsi <3 rekomenduoju palaikyt 2-3 dienas suteptą šaldytuve iki tobulo susigėrimo 🙂