šio savaitgalio topas Elenos kulinarinis blogas 🙂 iš jo net 3 patiekalai 🙂 pirmasis gaivus ir sodriai rūgščiai aromatingasis citrininis kremas (lemon curd) tinkamas kaip įdaras pyragaičiams ir tortų pertepimams… arba tiesiog vietoj uogienės ant pusryčių bandelės arba blynelių 🙂
Reikės:
- 4 citrinos, sultys ir žievelės
- 200 g cukraus pudros
- 90 g sviesto
- 4 L dydžio kiaušiniai
Citrinas nuplauname, nutarkuojam žievelę ir išspaudžiame sultis (gavosi 290 – 300 ml sulčių). Citrinos žievelę sumaišome su cukraus pudra, įpilame sultis ir vėl gerai išmaišome. Kiaušinius suplakame su šakute ir supilame į sultis. Paliekam pastovėti pusvalandžiui.
Perkošiame. Supilame į puodą, dedame sviestą ir statome kaitinti. Verdame ant mažos ugnies maišant maždaug 12 min. kol sutirštės.
Sudedame į stiklainį, atvėsiname ir paliekame šaldytuve atšalti iki galo ir sustingti.