Gardėsio hamburgeriai

Skanus savaitgalis su „Gardėsio” kepyklos gardėsiais 🙂 vis mintyse sukasi… Duona – gerai dienai 🙂 AČIŪ už dovanas ir gerą dieną 🙂 joje netrūko saulės ir skonio.

gardesis6

 

Iš pačio ryto pasimėgavom Gardėsio sumuštinių duonelėmis „Auksė: su džiovintais abrikosais ir spanguolėmis. Maniau, kad jų saldumas netiks pusryčiams valgant su lašišos užtepu, bet saldumo nejaučiau, o sumuštinių duonelė labai gardi, pagardinta traškiomis sėklomis… Su puodeliu kavos tiesiog tobulas rytas.

Dar viena dovana – Jorės traškios duonos riekelės. Prisipažinsiu ši duona dažnai perkama mūsų. Ypač su saulėgražomis, man labai patinka jos turtingas skonis. O traškiosios riekelės puikiai tiktų bet kokia užkandžiui, tiesiog imi kabini kokio užtepuko-padažiuko ir traškini 🙂 Vyrams dar pridėjus česnako prieskonio būtų tiesiog tobula prie alaus 🙂

ir galiausiai… pietūs… „Skrudink ir ragauk” bandelės buvo perkvalifikuotos į „Grilink ir pietauk” 🙂 saulei šildant užkūrėm grilį ir prisikepėm kvapnių, sočių hamburgeriukų, kuriais siūlome pasilepinti kiekvienam 🙂

Reikės (4 hamburgeriukams):

  • 4 Gardėsio „Skrudink ir ragauk” bandelių
  • 2 didesnių marinuotų agurkų
  • 4 maltos mėsos kotletukų
  • 4 lapų šviežios salotos
  • 4 lapelių Čederio sūrio
  • 3 a.š. majonezo
  • 1 a.š. pomidorų pastos
  • 1 a.š. Vorčesterio padažo
  • 2 skiltelių česnako
  • Druskos, pipirų pagal skonį

Kotletukus siūlau pasidaryti iš mėgstamos mėsos – puikiai tiks tiek paukštiena, tiek riebesnė kiauliena pamaišyta su jautiena. Viskas turi būti pagal kiekvieno skonį, tad nebijokite ir žuvies kotletukų prisikepti.

hamburgeriai (1)6

Marinuotus agurkus supjaustome plonomis juostelėmis išilgai.

Sumaišome majonezą, pomidorų pastą, Vorčesterio padažą ir įtarkuojame česnako. Pagardiname druska ir pipirais.

Paskrudiname bandeles kelias sekundes ant grilio, aptepame paruoštu padažu. Ant vienos dedame salotos lapą, tuomet ant grilio pašildytą kotletuką (būtinai jį paskrudiname, kad būtų šiltutis), jį užklojame sūrio lapeliu, agurko griežinėliais ir kita puse apteptos bandelės.

Skanaujame nedelsiant, kol sūris skaniai lydosi bekramtant 🙂

P.S.: neturintys grilio puikiai galit paskrudinti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje.

hamburgeriai (2)6

 

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

three × four =