niekad nesugebu sustoti ir apsiriboti kažkuo seniai išbandytu… laiko patikrintu… visuomet noriu judėti į priekį… skonio atžvilgiu irgi 🙂
Reikės:
- 3 lakštai filo tešlos
- 240 gr. tuno savose sultyje
- 2 vidutinės morkos
- 100 gr. marituotų agurkų
- 2 v.š. pomidorų padažo
- 1 a.š. rūkytos paprikos (arba kitų mėgstamų prieskonių)
- šlakelis aliejaus
- sviesto
Morkas ir agurkus sutarkuoti smulkia burokine tarka. Morkas pakepinti ant aliejaus kol suminkštėja, sudėti agurkus, patroškinti ~5 min. Sudėti susmulkintą tuną, nuvarvinus sultis. Sudėti prieskonius. Viską trumpai pakepinti. Gautą įdarą atvėsinti.
Tris filo tešlos lakštus sudėti vieną ant kito, kiekvieną lakštą sutepant tirpintu sviestu. Uždėti paruoštą įdarą, susukti vyniotinį, kurį sutepti tirpintu sviestu. Vyniotinį supjaustyti nedideliais ritinėliais, neįpjaunant iki galo.
Vyniotinį kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje 35 min., kol vyniotinio viršus gražiai paruduos.
Iškepusį vyniotinį atvėsinti, supjaustyti.
Iš šios normos gaunasi vienas vyniotinis, o tešlos pakuotėje būna 3-4 kartus daugiau, tad padidinus norma galima iškepti 3-4 gardžius vyniotinius kurie tikrai sužavės Jus ir Jūsų draugus užkandžiaujant prie vyno taurės 🙂