Nicos salotos

taigi prancūžiško patiekalo idėja… suneštiniams pietums atrodė labai paprasta tik iš pirmo žvilgsnio… iš tiesų prancūzai yra labai skurpulingi maisto atžvilgiu ir viską ruošiau bei pjausčiau beveik 3 valandas… tačiau tikrai buvo verta 🙂 skonis nuostabus 🙂 visi ingridientai tiesiog būtini jo tobulumui 🙂 nepagailėkit savo laiko tiek ieškant parduotuvėje, tiek sukiojantis virtuvėje 🙂

Reikės:

  • 10 iceberg salotų lapų
  • 12 putpelių kiaušinių
  • 4 kubeliais supjaustytos forminės baltos duonos
  • 400 g pusiau perpjautų šparaginių pupelių (gali būti šaldytos)
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • 280 g konservuotų tunų savose sultyse
  • 5 ančiuvių filė
  • oranžinė paprika
  • 2 v.š. marinuotų kaparėlių,
  • 70 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • šaukštas vyno acto
  • 5 v.š.  alyvuogių aliejaus
  • 3 skiltelės česnako
  • 2  geros saujos  petražolių
  • druskos, pipirų pagal skonį

Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepiname forminės duonos kubelius. Pasūdytame vandenyje apverdame šparagines pupeles, tik nepervirkite, labai trumpai. Į dubenį dėkite supjaustytus pomidorus į keturias dalis, papriką kubeliais, alyvuoges ketvertukais. Nusausintą tuną bei ančiuvius susmulkinkite ir dėkite į dubenį. Taip pat įdėkite kaparėlius, šparagines pupeles. 

Aliejų, actą, česnako skilteles,  petražoles, druską ir pipirus sutrinkite blenderiu. Sumaišykite su daržovėmis. 

Tiekiant kiekvieną lėkštę padenkite salotų lapais, ant viršaus dėkite sumaišytas salotas, papuoškite kiaušinių ketvertukais ir keptais skrebučiais.

 

Print Friendly, PDF & Email