Šviežia žuvis…. mmmmmm… ką tik atvežta ir jau kepa mano orkaitėje… Rekomenduoju SISSI delikatesų krautuvėlėje siūlomą šviežią žuvį, kurią reikia užsakyti iš anksto, beveik savaitę kantriai laukti, bet už tai gaunat super kokybišką žuvį ir galite tiesiog lepintis… muuurrrrrr… gero savaitgalio skani pradžia…
Reikės (3 porcijoms):
- 3 vidutinių doradų (~ 1,2 kg bendrai)
- 80 gr minkšto sviesto
- 15 gr šviežių čiobrelių
- 1 citrina
- 250 gr vyšninių pomidoriukų
- 5 skiltelės česnako
- apelsininių pipirų (galite pakeisti bet kokiais citrinpipiriais) ir druskos pagal skonį
Doradas nuplaukite, išvalykite, įpjaukite vieną šoną 3 vietose įstrižai. Pabarstykite pilvo vidų prieskoniais ir druska. Šiek tiek atidėkite į šoną.
Pusę čiobrelių nuskabykite lapelius nuo šakelių ir sukapokite peiliu. Likusius padalinkite į 3 dalis ir sukiškite į žuvies pilvelius. Sviestą sumaišykite su kapotais čiobreliais ir įtarkuokite česnakų skilteles. Po vieną kupiną a.š. sviesto ištepkite kiekvienos žuvies pilvelius, likusį sviestą padalinkite per visas žuvų šonų įpjovas.
Žuvis perkelkite į folijos „laivelius”, apdenkite citrinos griežinėliais ir padalinkite prie pilvų pomidoriukus.
Kepkite 200 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi 30-40 min. priklausomai nuo doradų dydžio, kol citrinos apskrus ir žuvis pakeis spalvą. Ištraukite kartu su folija į lėkštes, nuimkite viršutinio sluoksnio žuvies odą su žvynais ir apliekite susidariusiu sviesto padažu. Skanaukite iškart ir mėgaukites sultingu žuvies skoniu 🙂