Labai mėgstu Mukatano puslapį 🙂 ne tik dėl receptų, labiau dėl šviesių, pozityvių minčių ir teisingo požiūrio į gyvenimą… labai mėgstu 🙂 tad pasidalinsiu vienu beveik sakyčiau TOBULAI skaniu ir burnoje tirpstančiu varškės apkepu… ko gero GERIAUSIAS iki šiol ragautas varškės apkepas!!!
Reikės (4 porcijoms):
- 2 v.š. manų kruopų
- 250 ml pieno
- 2 v.š. sviesto
- 540 g varškės
- 4 v.š. cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 4 kiaušinių
Užvirinkite pieną, nuolat maišant suberkite manų kruopas ir pavirkite 4-5 minutes vis maišant. Nukelkite puodą nuo ugnies, įmaišykite sviestą ir maišykite kol ištirps. Palikite atvėsti.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų, varškę pertrinkite, nors nebūtinai, jeigu mėgstate jausti ją apkepe.
Į atvėsusią manų košę įmaišykite cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinių trynius. Pridėkitę varškę ir viską gerai išmaišykite.
Baltymus išplakite iki standžių putų ir per du kartus įmaišykite į paruoštą apkepo masę.
Kepiau silikoninėje formoje, todėl niekuom netepiau, jeigu kepsite kitoje formoje išklokite kepimo popieriumi ir patepkite šiek tiek sviestu.
Kepkite 190 karštumo orkaitėje su ventoliatoriumi ~ 40 minučių, kol apskrus ir taps standus. Varškės apkepas man atrodė neiškepęs, visas toks minkštas, bet ištraukus ir palikus jį kelias minutes pastovėti, kuo puikiausiai susistovėjo forma ir pjaustėsi.