Banano ir šokolado draugystė turbūt vienas tų amžinų derinių kepiniuose. Kai namie užsigulėjo keli bananai, o šokoladinio kekso nelaimė buvo realizuota, pradėjau ieškoti bananų realizacijos varianto 🙂 Forelles receptuose aptikau bananų keksą, šiek tiek prisitaikiau pagal savo šaldytuvo ir lentynų turinį, ir vualia 🙂
Reikės:
- 125 g lydyto sviesto
- 200 gr cukraus
- 2 kiaušiniai
- 270 gr miltų (pvz. „Karališkų“)
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. kepimo sodos
- 4 vidutinio dydžio pernokę bananai
- 125 gr natūralaus jogurto
- 65 gr juodojo šokolado lašelių (spec. produktams konditeriniams gaminiams, galite pakeisti tiesiog juodo šokolado smulkiais gabaliukais)
- 1 a.š. abrikosų kauliukų aliejaus (galite pakeisti kitais riebalais kepimo formai)
Bananus sutrinti šakute, bet ne iki košės vientisos.
Lydytą sviestą sumaišyti su cukrumi, plakant įmušti po vieną kiaušinį ir kaskart gerai išplakti. Įmaišyti trintus bananus ir jogurtą, viską gerai išmaišyti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir soda. Suberti į skystą tešlą ir gerai išmaišyti. Sudėti šokolado lašelius, permaišyti, kad tolygiai pasiskirstytų ir tešlą sukrėsti į kekso formo su skyle (kepu silikoninėje formoje, todėl riebalų naudojų minimaliai).
Kepti 180 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi ~ 50 min. vis patikrinant mediniu pagaliuku, gal keksas iškeps ir anksčiau 🙂