saulėtų dienų žingsniais vis artėja pavasaris… nors dar kartais praskrieja apiplyšusi žiemužė, baltomis snaigutėmis vejama… saulutė negailestingai viską tirpdo 🙂 širdyje norisi gaivumos… tad nors skrandį sugalvojau palepinti gaivia citrinine žuvimi 🙂 na o garnyrui… taigi taigi… itališkos kulinarijos studijos šedevras 🙂 kepti makaronai pagal Donatą Dabrovolską 🙂
Reikės:
- Žuvies (naudoja baltą šaldytą tilapijų 3 gabaliukai)
- Apelsininių prieskonių (visuomet juos naudoju žuviai)
- 4 skiltelės česnako
- 1 laimo citrina
- 5 v.š. džiūvėsėlių
- šiek tiek sviesto
- 50g spagetti makaronų
- 1 pomidoras
- 30g šparaginių pupelių (gali būti šaldytos)
- 1 v.š. aliejaus (naudojau lazdyno riešutų, tiktų bet koks, geriausiai su žolelių aromatu)
- druska, pipirai, čiobrelio
Žuvį atšildome ir sumarinuojame apelsininiais pipirais iš vakaro. Citriną nulupame, žieveles atidedame. Nuluptą citriną supjaustome skiltelėmis. Sumalame česnaką, citrinos žieveles ir džiuvesėlius. Pamarinuotą žuvį pavoliojame džiuvesėliuose, dedame į skardą ant kepimmo popieriaus. Likusius džiūvesėlius sudedame ant žuvies. Uždedame po gabalėlį sviesto ir citrinos skilteles. Kepame 25-30 min. 180 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi.
Sulaužome makaronus ir skrudiname ant sausos keptuvės pastoviai maišant kol parausta. Įpilame vandens, įdedame čiobrelio šakelę, pagardiname druska, pipirais ir verdame 4‐8 minutes. Jei makaronai vandeniui bebaigiant išgaruoti kietoki, pilame dar šiek tiek vandens. Baigiant virti sudedamos pomidorų skiltelės (maždaug į 8 dalis padalintas pomidoras, be viduriukų ir sėklyčių) ir šparaginės pupelės. Pakepiname kol šparaginės ir pomidorai apkepa, sušyla, bet neištežta. Apšlakstome aliejumi.