arba tiesiog dar vienas rytietiško skonio ir aromato patiekalas, pats gaminimo būdas ir pagrindiniai komponentai buvo atrasti čia… kuris tikrai bus dar ne kartą gaminamas, nes tikrai paprastas bei jame tikrai nuostabiai dera kiniški ir indiški subtilumai 🙂
Reikės:
- 1 kg kalakutienos file
- 4 v.š. miltų
- 4 v.š. krakmolo
- 2 kiaušiniai
- 1 a.š. laimo sulčių
- šiek tiek druskos
- 4 skiltelės česnako
- 2-3 v.š. tarkuoto imbiero
- 5 v.š. sojos padažo
- 3 v.š. čili padažo
- 6 v.š. pomidorų padažo
- 3 a.š. cukraus
- 1 sultinio kubelis
- 150 ml vandens
- 2-3 v.š aliejaus kiekvienam kepimui
Dubenyje sumaišyti miltus, kiaušinius, krakmolą, laimo sultis ir druską. Sudėti kalakutieną supjaustytą kubeliais, gerai viską išmaišyti ir palikti pasimarinuoti iš vakaro. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir kepti marinuotą kalakutieną ant didelės ugnies, apskrudinti.
Puode storu dugnu įkaitinti aliejų, sudėti sutraiškytis trintuve česnakus ir tarkuotą imbierą, pakepinti. Toliau į puodą keliaują sojų, pomidorų ir čili padažai, cukrus. Susmulkiname sultinio kubelį, užpilame vandeniu. Viską gerai išmaišome ir užviriname. Sudėti keptus kalakutienos gabaliukus ir ant mažos ugnies pastoviai maišant kol padažas susigers į kalakutieną lėtai troškiname kelias minutes.
Garnyrui naudojau kuskusą su brokoliais ir tarkuotų agurkų, bei ridisėlių salotos su soja ir sezamais.
Jeeega!!!! kaip džiaugiuosi, kad šis virusas toliau sėkmingai plinta mėgaukitės ir skanaukite 🙂 bučkis 🙂
tikiuosi ir kiti nepabūgę ilgo produktų sąrašo išbandys 🙂
Tik sąrašas iš pirmo žvilgsnio taip atrodo, o pats procesas tikrai lengvas ir greitas 🙂 Reiks gal ir man dar pabandyt su kalakutiena.
Labai smagu, kad ir jūsų šeimynai patiko šis patiekalas 🙂