Braškių ir rabarbarų pyragas

neilgai ištvėriau… prieš savaitelę Neringa sužadino norą išbandyti kol dar pats pats braškių ir rabarbarų sezonas 🙂 kadangi viskas super paprastai ir greitai, manau teks ir toliau eksperimentuot, kai baigsis šių priedų sezonas ir prasidės kitos vasaros gėrybės 🙂

Reikės:

  • 210 ml. aliejaus
  • 180 g. cukraus
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 v.š. naminės vanilės esensijos (nebūtina)
  • 3 didesnių kiaušinių
  • 290 g. miltų
  • 2,5 a. šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 rabarbarai
  • 300 g. braškių

Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo, palaipsniui supilant aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojam. Palaispniui įmaišome į tešlą. Toliau įmaišome nuluptų rabarbarų griežinėlius. 
Kepimo formelę išklojam kepimo popieriumi, supilame masę į formą, o ant viršaus susmaigstykite braškių ketvirčiukus.

Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 karštumo orkaitėje nuo 45-60 minučių, patikrinkite mediniu pagaliu ar pyragas dar neiškepęs, jeigu rabarbarų bus daugiau, kepimo laikas tikrai bus ilgesnis. 

Iškepusį pyragą atvėsiname ir tik tuomet išimam iš formos bei pjaustome 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

8 − five =