neilgai ištvėriau… prieš savaitelę Neringa sužadino norą išbandyti kol dar pats pats braškių ir rabarbarų sezonas 🙂 kadangi viskas super paprastai ir greitai, manau teks ir toliau eksperimentuot, kai baigsis šių priedų sezonas ir prasidės kitos vasaros gėrybės 🙂
Reikės:
- 210 ml. aliejaus
- 180 g. cukraus
- 2 a.š. vanilinio cukraus
- 1 v.š. naminės vanilės esensijos (nebūtina)
- 3 didesnių kiaušinių
- 290 g. miltų
- 2,5 a. šaukštelio kepimo miltelių
- 2 rabarbarai
- 300 g. braškių
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo, palaipsniui supilant aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojam. Palaispniui įmaišome į tešlą. Toliau įmaišome nuluptų rabarbarų griežinėlius.
Kepimo formelę išklojam kepimo popieriumi, supilame masę į formą, o ant viršaus susmaigstykite braškių ketvirčiukus.
Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 karštumo orkaitėje nuo 45-60 minučių, patikrinkite mediniu pagaliu ar pyragas dar neiškepęs, jeigu rabarbarų bus daugiau, kepimo laikas tikrai bus ilgesnis.
Iškepusį pyragą atvėsiname ir tik tuomet išimam iš formos bei pjaustome 🙂