Sotus vištienos troškinys

laukiate svečių ir mėgstate viską pasiruošti, o pabaigti gaminti jau jaukiai besišnekučiuojant prie vyno taurės su kompanija? tuomet šis kvapnus ir gardus troškinukas tikrai patiks 🙂 Ačiū už jį Neringiukui ir knygai „Sotūs pietūs”

Reikės:

  • 4 česnako skiltelių
  • 5 juostelių plonai supjaustytos kiaulienos šoninės
  • 200 g vyšninių pomidorėlių
  • 800 g bulvių
  • viščiuko šlaunelių (apie 1, 2 kg)
  • 4-6 v.š. kepintų sezamų aliejaus (jei neturit tiks ir alyvuogių)
  • druskos, šviežiai maltų pipirų, laimo-imbiero prieskonių
  • 150 g juodųjų didelių alyvuogių be kauliukų
  • 8 šakelė šviežių čiobrelių
  • 200 ml vištienos sultinio

Vištienos šlauneles prieš valandą pamarinuojame druska, pipirais, laimo-imbiero prieskoniais, apkepiname ant aliejaus, pakrudiname gerai iš abiejų pusių. Sudedame į karščiui atsparų indą su dangčiu.

Toje pačioje keptuvėje pakepinam išspaustą česnaką, supjaustytus ketvirčiukais pomidoriukus, alyvuoges (jeigu naudosite mažutes, pjaukite tik pusiau), plonomis juostelėmis supjaustytą šoninę ir skiltelėmis supjaustytas nuplautas šviežias bulves. Pagardiname šviežiais smulkintais čiobreliais.

Daržoves supilame į indą ant vištienos ir apliejame vištienos sultiniu. Troškiname 200 laipsnių karštumo orkaitėje 40 minučių.

Ypatingai skanios bulvytės 🙂 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

sixteen + seven =