kodėl protingas? kodėl protingiems? kodėl smaližiams?
kodėl… viena dieną tu tiesiog užsimanai ko nors saldaus, o namie turi tik dažniausiai šaldytuve randamus produktus… todėl kad genialumas visuomet plūduriuoja kur nors paviršiuje to paties paprastumo… sudėtingai… nu sakau kad šis pyragas ir receptams išties protingiems, sumaniems ir… paprastai nuoširdiems smaližiams 🙂 ačiū Daivutei už paprastą genialumą 🙂
Reikės:
- 4 kiaušinių L dydžio
- 125 g sviesto
- 112 g miltų
- 1 v. š. vandens (pakeičiau naminės vanilės esensija, bet neturint dedam vandenį)
- 0.5 l šilto pieno
- 1 a. š. vanilinės esencijos
- 150 g cukraus
Kepiau apvalioje silikoninėje formoje 24 skersmens. Niekuo formos netepiau, nieko neklojau 🙂 jei kepsit kitokioje, rekomenduoju įtiesti kepimo popieriaus 🙂
Taigi… ištirpinam sviestą, paliekam pravėsti. Mikseriu išplakam kiaušinių trynius, cukrų, vandenį, vanilės esensiją. Supilam atvėsusį sviestą, išplakam. Suberiam persijotus miltus ir vėl gerai išplakam. Supilam pusę normos šilto (ne karšto!!!) pieno, išplakam, kad neliktų gumuliukų, plakant supilame likusį pieną. Baltymus išplakame iki standžių putų. Sumaišome tešlą su baltymais, gerai sumaišome, man užteko šaukštu. Tešla gaunasi labai skysta, bet taip ir turi būti.
Įkaitinam orkaitę 170 laipsnių karštumo, supilame tešlą į formą ir kepame ~ 50-60 min. su ventiliatoriumi. Jei paviršius ruduoja, pridengiame folija.
Neišsigąskite, pyragas gali atrodyti toks liūliuojantis kai iškeps, tačiau jį būtinai atsargiai išimti iš orkaitės ir atvėsinti, tik tuomet pjaustyti.
Skanių įspūdžių 🙂
Tikras protingas gražuolis 🙂 Kaip sluoksniai gražiai susisluoksniavo!!! Norėčiau kąsnelio 🙂