Austriški ravioli Kasnudeln

Neslėpsime, kai visa šeima sėda prie išrinktos šalies įvairių receptų peržiūros, dažnai pirmasis išsirenka Domas. Ir dar dažnu atveju tai bus patiekalas su bulvėmis 🙂 auga tiesiog bulvinukas 🙂 juokaujame visuomet 🙂 ir beje… miltinukas. Nes miltiniai patiekalai yra antroje vietoje po bulvių 🙂 Tad keliaujant po Austriją, nenuostabu negalėjome neišbandyti šių skaniųjų virtinukų vietoje vadinamų „pyragaičiais”.

#KarantinoSkoniuKeliones keliauja po Austriją 🙂

Reikės 4 sočioms porcijoms:

  • 480 g baltų speltos miltų (tinka ir kvietiniai) + ekstra kočiojimui
  • 5 valg. š. aliejaus beskonio
  • 255 ml verdančio vandens
  • 140-150 g nuskustų bulvių
  • 200 g minkšto fetos sūrio
  • 1 S dydžio kiaušinio
  • 2 valg.š. kapotų žolelių (petražolių, krapų, mėtų)
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • lydyto ghe sviesto

Pradėkite nuo įdaro. Bulves išvirkite, sutrinkite, sumaišykite su sūriu, pagardinkite prieskoniais ir kapotomis žolelėmis. Įmuškite kiaušnį ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Atidėkite, kol pasiruošite tešlą.

Miltus sumaišykite su žiupsniu druskos, užpilkite aliejų, verdantį vandenį r skubiai šaukštu maišykite, kad pradėtų kibti tešla.

Išverškite ją ant stalviršio ir minkykite rankomis. Gali būti karšta tešla, būkite atsargūs.

Minkoma tešla pamažu taps vientisa, nebelips prie rankų ir patogi kočioti.

Tešlą padalinkite į 4 dalis ir kol vieną kočiosite, formuosite virtinukus, tai likusias dalis laikykite įvyniotas į maistinę plėvelę. Tai padės tešlai vėstant neapdžiūti, kas labai apsunkina vėliau darbą su ja.

Iškočiotoje tešloje, išspauskite apskritimus, įdėkite įdaro, suformuokite virtinukus.

Virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį, virkite kol iškyla į paviršių tuomet dar 2-3 minutes, ragaukite vieną ar jau išvirė. Priklausomais nuo tešlos storio ir virtinukų dydžio gali būti ir ilgesnis virimo laikas.

Tradiciškai Austrijoje šie virtinukai patiekiami su lydytu sviestu. Jeigu neturite ghee aišku tiks ir paprastas sviestas, tačiau jeigu galite – įsigykite ghee – tas nuostabus riešutinis jo poskonis yra nepakartojamas priedas prie šio patiekalo 🙂

Print Friendly, PDF & Email