Šis receptas yra mūsų Austrijos savaitės favoritas!!! Nors mus įkvėpusiame originaliame recepte marinatas siūlomas jautienos kepsniui, mes išbandėme tiek su kiaulienos, tiek su jautienos nugarine. Ir ką? Naaaa tobulesnio jautienos kepsnio dar nebuvome ragavę 🙂 Nelabai pasigedome tų slyvų ir graikinių riešutų, nes tobulą tašką padėjo itin gardus padažas. Mūsų namuose šis receptas gyvens tikrai ilgai 🙂
#KarantinoSkoniuKeliones keliauja po Austriją 🙂
Reikės marinatui:
- 500 ml vandens
- 250 ml sauso obuolių sidro
- 1 valg. š. obuolių acto (galima keisti balto vyno actu)
- 1 morkos (nuskustos)
- 3 saliero stiebų
- 1 mažo svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 5 kvapiųjų pipirų žirnelių
- 10 juodųjų pipirų žirnelių
- 3 lauro lapų
- 1 valg. š. druskos
- 1 valg. š. cukraus
- 1 valg. š. žvėrienos prieskonių (galite keisti savo mėgstamais mėsos prieskoniais)
- 5 vnt gvazdikėlių
Visus ingredientus sudedame į puodą ir pakaitiname iki užvirimo. Atvėsiname. Tik šaltas jis tinkamas naudoti.
Mėsą nuplaukite ir sudėkite į marinatą. O dabar startuoja Jūsų 2 ilgiausios paros, kai Jūs lauksite kol mėsa išsimarinuos. Patikėkite, VERTA palaukti 🙂
Reikės kepsniui:
- 1 kg jautienos nugarinės
- 1-2 valg. š. garstyčių
- 1-2 valg. š. miltų
- sviesto kepimui
Traukiame marinuotą mėsą po 48 h iš marinato. Nusausiname. Aptepame garstyčiomis ir apkepiname didelėje kaitroje ant griliaus arba keptuvėje visas puses.
Apkeptą mėsą paliekame kepti uždengtame griliuje ar orkaitėje. Pats karštis nėra svarbus, tačiau čia labai pravers mėsos termometras. Tobulas kepsnys buvo prie 65 °C vidinės temperatūros.
Kol kepa kepsnys, pasiruoškime padažą. Nukoškite marinatą, išimkite morką, ją sutarkuokite smulkia tarka ir pakepinkite ant sviesto, pridėkite miltų, pilkite nukoštą marinatą ir pastoviai maišykite. Reguliuokite padažo tirštumą pagal savo skonį, tik nepamirškite, kad stovint jis dar tirštės.
Galiausiai paruoštą padažą sutrinkite blenderiu. Gardus padažas paruoštas 🙂
Patiekite kepsnį su padažu, keptomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.