Austriška kava Melange mėgstantiems stipresnę kavą

Jeigu pieniška kava sužavėjo Dovilę, tai Mantas balsuoja už šią stipresnę kavą, kuriai paruošti taip pat naudojamas medus, o šventinis variantas net gali būti gardinamas brendžiu 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones keliauja link klajonių po Austrijos receptus pabaigos 🙂

Reikės 1 mažai stiklinei ar puodeliui:

  • 50 ml stiprios karštos espresso kavos (šventinis variantas 25 ml kavos + 25 ml brendžio)
  • 1 kiaušinio trynio
  • 1 arb. š. skysto medaus
  • 2 valg. š. šalto pieno putos

Pamenate kai rodėme, kaip pagaminti plaktą pieną tiesiog kavinuke? Tai karštą pieną jis plaka prasčiau, tačiau pabandykite su šaltu. WOW kokia puta gavosi 🙂

Trynį suplakame su skystu medumi iki vientisos purios masės.

Pilame karštą kavą, atsargiai pilame plaktą trynį su medumi, puošiame putos kepure ir VUALIA , kaip sako austrai puikiai dera su gugelhupf (austriškas keksas).

Print Friendly, PDF & Email