Jeigu pieniška kava sužavėjo Dovilę, tai Mantas balsuoja už šią stipresnę kavą, kuriai paruošti taip pat naudojamas medus, o šventinis variantas net gali būti gardinamas brendžiu 🙂
#KarantinoSkoniuKeliones keliauja link klajonių po Austrijos receptus pabaigos 🙂
Reikės 1 mažai stiklinei ar puodeliui:
- 50 ml stiprios karštos espresso kavos (šventinis variantas 25 ml kavos + 25 ml brendžio)
- 1 kiaušinio trynio
- 1 arb. š. skysto medaus
- 2 valg. š. šalto pieno putos
Pamenate kai rodėme, kaip pagaminti plaktą pieną tiesiog kavinuke? Tai karštą pieną jis plaka prasčiau, tačiau pabandykite su šaltu. WOW kokia puta gavosi 🙂
Trynį suplakame su skystu medumi iki vientisos purios masės.
Pilame karštą kavą, atsargiai pilame plaktą trynį su medumi, puošiame putos kepure ir VUALIA , kaip sako austrai puikiai dera su gugelhupf (austriškas keksas).