Aromatingi kapučino sausainiai

šiandien keliavom į Sostinę, kurioje buvo tikslas aplankyti IKEA ir papietauti su buvusiu kolega… niu žinoma ir kaip gi be lauktuvių 🙂 Daivos išgirti kapučino sausainiukai išties super paprasti, bet skoniu tikrai ne prasti, aromatingi, kaip tik prie kavos puodelio 🙂 visiškai tobulas receptas, kuriame nepakeisčiau nei kruopelytės 🙂

kapucino sausainiai (3)3

Reikės:

  • 2 v. š. tirpios kapučino kavos
  • 100 g minkšto, kambario temperatūros sviesto
  • 4 v. š. cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 250 ml miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 125 ml smulkintų riešutų (visiškai nesvarbu kokių, aš net pamaišiau įvairių)
  • 2/3 plytelės juodojo šokolado
  • žiupsnelio druskos

Kapučino kavą užpilkite 1 v. š. karšto vandens, išmaišykite ir palikite atvėsti.

Sviestą išplakite, suberkite cukrų ir įmuškite kiaušinį. Gerai išmaišykite. Supilkite kavą, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Suberkite smulkintus riešutus ir smulkintą šokoladą. Gerai išmaišykite.

Drėgnomis rankomis formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus, juos dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

kapucino sausainiai (2)3

 

Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 12 – 15 min., kol sausainiai gražiai paruduos.

kapucino sausainiai page3

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

two × four =