originalus receptas užkliuvo www.iki.lt receptuose…
Pasiruošiam: Ricotta sūris 250 g. (aš naudojau varškės masė, tai tikrai skonis ne prastenis); Cukrus 4 valg. šaukšt. (jei naudojat varškės masė dėkit šaukštu mažiau drąsiai); Kiaušiniai 3 vnt. ; Apelsinai 1 vnt. ; Miltai 50 g ; Sviestas 2 valg. šaukšt. (gaunasi maždaug ~ 3-4 keptuves, dviems mažoka sakyčiau 🙂
Gaminam…
1. Dideliame inde sumaišykite sūrį, cukrų ir kiaušinių trynius.
2. Į kitą indą nutarkuokite apelsino žievelę ir sumaišykite su miltais. Ir sudėkite į sūrio mišinį.
3. Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai sudėkite į sūrio mišinį.
4. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Iš tešlos suformuokite blynus ir apkepkite, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
daug darbo? nu nelengva kepti ant sviesto… pripažįstu… bet skonis… vertas vargo ir nuodėmės 🙂