Užtepėlės „prie vyno taurės su kompanija”

Vynas… gera draugų kompanija… trūksta tik užkandėlių…

 

PUPELIŲ UŽTEPĖLĖ – 400 g konservuotų baltųjų pupelių; 2 skiltelės česnako; 1 šaukštas citrinų sulčių; 2 šaukštai natūralaus jogurto; 1 šaukštas alyvuogių aliejaus; 1 šaukštas smulkintų petražolių; druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų 🙂 žinoma viską sutrinam blenderiu 🙂 ir skanaujam 🙂

TAPENADE SU ANČIUVIAIS -400g juodų alyvuogių; 2 šaukštai kaparėlių arba kaparų; 3 ančiuvių filė aliejuje; 1 skiltelė česnako; 2 šaukštai aliejaus; 1 šaukštas citrinos sulčių 🙂

TUNO UŽTEPĖLĖ – Virtus 2 kietai virtus kiaušinius nulupam ir susmulkinkinam blenderiu. Petražoles smulkiai sukapojam. Kartu sumaišom smulkintus kiaušinius, 60 g. tarkuotą sūrį (pvz. Džiugą), petražoles, 185 g. tuną ir 2 šaukštus majonezą.

DŽIOVINTŲ POMIDORŲ UŽTEPĖLĖ – 100 g. saulėje džiovintų pomidorų marinuotų aliejuje su česnakais bei žolelėmis, 50 – 70 g. juodųjų alyvuogių be kauliukų, 2 skiltelės česnako, 30 g. pakepintų kedro riešutų, pagal skonį džiovinto baziliko ir baltųjų pipirų, 2-3 v. šaukštų aliejaus, kuriuose marinavosi džiovinti pomidorai 🙂 viska suverčiam į blenderį ir… pasigaminam saulėtą užtepėlę 🙂