Šis pyragas gimė ieškant skanaus, ne sauso, su aguonomis ir… gaivaus. Jis tikrai tikrai toks, net jei kremas nesužavės, o jo gamybai visai neliks laiko, sulaistykit pyraga apelsinų sultimis sumaišotomis su cukraus pudra ir… mėgaukitės 🙂
Tiesa, šis pyragas privers pasiruošti iš vakaro ir netiks netikėtiems svečiams, tačiau kartais skanius dalykus verta suplanuoti iš anksto 🙂
Reikės (24 cm apvaliai kepimo formai):
Pyragui:
- 100 g Arimex aguonų
- 270 g miltų
- 250 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 3 a.š. kepimo miltelių
- 280 g grietinės
- šiek tiek druskos
Kremui:
- 100 g cukraus
- 2 v.š. krakmolo
- 80 ml vandens
- 1 didelio apelsino (~80 ml) šviežiai spaustų sulčių
- 1 citrinos (~40 ml) šviežiai spaustų sulčių
- 2 v.š. sviesto
- 3 kiaušinio trynių
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Kiaušinius suplakite su cukrumi, grietine, tuomet įmaišykite nusunktas aguonas ir galiausiai sumaišykite viską su miltais.
Kepkite 175 karštumo orkaitėje ~ 45 minutes, būtinai tikrinkite mediniu pagaliuku. Ištraukite pyragą ir palikite atvėsti.
Susiruoškite visus kremui reikalingus produktus, išskyrus kiaušinių trynius, viename puode ir ant mažos ugnies maišant pastoviai šildykite kol sviestas ištirps, kremas sušils ir pradės tirštėti, tuomet kelis jo šaukštus pilkite į šiek tiek paplaktus kiaušinių trynius pastoviai maišant, kol galiausiai susipils visas kremas, kurį dar palengva pakaitinkite 5 minutes. Pilkite kremą ant pyrago ir atvėsinkite.