Saldžioji paprika… itin dažna skani ir sveika mūsų virtuvės atradimų dalis. Dalinamės savo atradimu apie keptas paprikas ir jų tobulą skonį su skrudintomis kedrinėmis pinijomis, bei lašeliu balzamiko… mmmmmm jau nesuskaičiuojamus kartus ji svečiuojasi ant mūsų stalo ir abejingų nelieka niekada 🙂
Reikės (4-6porcijoms):
- baltos šviežios čiabatos (ciabatta)
- prieskoninio aliejaus
- 2-3 skiltelių česnako
- 2 vnt raudonos saldžiosios paprikos
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- druskos žiupsnelio
- 50 g tepamo varškės sūrelio su žolelėmis
- saujos šviežių kalendrų lapelių
- 50 g Arimex kedrinių pinijų
- balzamiko acto kremo
Čiabatą supjaustome ~ 1cm riekelėmis su duonos peiliu. Pašlapstome prieskoniniu aliejumi (geriausiai tam tinka su puršktuku buteliukai), ir paskrudiname ant keptuvės arba tiesiog griliaus. Dar karštas patriname česnaku.
Papriką supjaustome plonomis riekelėmis ir pakepiname ant keptuvės aliejuje kol suminkštėja, būtinai pagardiname kepant druska.
Čiabatos riekeles aptepame varškės sūrelio mase ir išdėliojame keptas paprikas.
Kedrines pinijas pakepiname (jei nemėgstate – galite nekepinti) ir pabarstome paruoštas užkandelės.
Papuošiame šviežiais kaledrų lapeliais ir balzamiko acto kremo lašeliais.
Skanaujame nedelsiant!