Nesaldus lašišos pyragas su ožkos sūriu ir sezamais

nu kiek gi galima kepti saldžius pyragus? būtina kartais pasilepinti ir kuo nors sočiu bei nesaldžiu, svarbu skaniai 🙂 įkvėpta Jurgitos „Didžiosios kepinių knygos” 🙂

Nesaldus lasiso ir ozkos surio pyragas su sezamais (4)

Reikės:

  • 250 g bemielės sluoksniuotos šaldytos tešlos
  • 50 g sviesto
  • 50 g miltų
  • 300 ml pieno
  • druskos pagal skonį
  • 3 kiaušinių
  • sauja šviežių krapų
  • 1 citrinos žievelės
  • 200-250 g šaltai rūkytos lašišos file
  • 150 g ožkų sūrio
  • 2 valg. š. Arimex sezamų sėklų

Atšildome tešla ir iškočiojame tiek kiek reikia padengti kepimo formą bei suformuoti kraštelius. Subadome šakute ir apkepame 180 laipšnių karštumo orkaitėje 5 minutes, būtinai į vidų supylę sausas pupeles, vėliau jas išpylę dar pakepkite 5 minutes.

Ištirpinkite sviestą, , miltus sumaišykite su pienu, pakaitinkite viską kol sutirštės ir palikite šiek tiek atvėsti. Tuomet įplakite kiaušinių trynius, kapotus krapus, citrinos žievelę.

Kiaušinių baltymus išplakite atskirai su žiupsneliu druskos ir sumaišykite su paruoštu įdaru.

Lašišą supjaustykite gabaliukais, sūrį irgi. Viską išdėliokite an tešlos ir užpilkite įdaru.

Gausiai pabarstykite sezamais ir kepkite ~ 30 minučių, karšto nepjaustykite, šiek tiek atvėsęs pyragas sutvirtės.

Nesaldus lasiso ir ozkos surio pyragas su sezamais (2)

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

twenty + 11 =