nu kiek gi galima kepti saldžius pyragus? būtina kartais pasilepinti ir kuo nors sočiu bei nesaldžiu, svarbu skaniai 🙂 įkvėpta Jurgitos „Didžiosios kepinių knygos” 🙂
Reikės:
- 250 g bemielės sluoksniuotos šaldytos tešlos
- 50 g sviesto
- 50 g miltų
- 300 ml pieno
- druskos pagal skonį
- 3 kiaušinių
- sauja šviežių krapų
- 1 citrinos žievelės
- 200-250 g šaltai rūkytos lašišos file
- 150 g ožkų sūrio
- 2 valg. š. Arimex sezamų sėklų
Atšildome tešla ir iškočiojame tiek kiek reikia padengti kepimo formą bei suformuoti kraštelius. Subadome šakute ir apkepame 180 laipšnių karštumo orkaitėje 5 minutes, būtinai į vidų supylę sausas pupeles, vėliau jas išpylę dar pakepkite 5 minutes.
Ištirpinkite sviestą, , miltus sumaišykite su pienu, pakaitinkite viską kol sutirštės ir palikite šiek tiek atvėsti. Tuomet įplakite kiaušinių trynius, kapotus krapus, citrinos žievelę.
Kiaušinių baltymus išplakite atskirai su žiupsneliu druskos ir sumaišykite su paruoštu įdaru.
Lašišą supjaustykite gabaliukais, sūrį irgi. Viską išdėliokite an tešlos ir užpilkite įdaru.
Gausiai pabarstykite sezamais ir kepkite ~ 30 minučių, karšto nepjaustykite, šiek tiek atvėsęs pyragas sutvirtės.