Rabarbarų sirupas

Nors „rabarbersaft” Švedijoje gal nėra populiarumo viršūnėje, tačiau kai šiuo metu pas mus pats rabarbarų sezono įkarštis, tai negalėjom neparagauti nuostabiai gaivaus šio sirupo, kuris bet kurį kokteilį ar desertą neabejotinai pagardins 🙂 Pats augalas auga tikrai dažname Švedijos sode, puikiai dera su imbieru, braškėmis ir apelsinais.

#KarantinoSkoniuKeliones po Švediją 🙂

Reikės:

  • 1 kg nuplautų neluptų rabarbarų
  • 30 g šviežio nulupto imbiero (galite nedėti, jeigu nemėgstate)
  • 300 g baltojo cukraus

Rabarbarus supjaustykite 2 cm storio griežinėliais. Taip taip – neluptus pjaustome 🙂

Imbierus sutarkuokite arba labai smulkiai sukapokite peiliu.

Pjaustytus rabarbarus kartu su imbieru dedame į platų indą, užpilkite vos vos kad apsemtų vandeniu. Užkaiskite ir virkite 10-15 minučių. Sutrinkite virtuviniu trintuvu iki košės.

Gautą masę perdėkite į sietelį, prieš tai išklokite jį keliais sluoksniais marlės. Galite spausti sultis, tačiau tuomet jos gausis drumzlinos, jei paliksite lėtai varvėti turėsite skaidraus skysčio.

Palikite varvėti per naktį arba visą dieną. Tuomet gautą skystį užkaiskite su cukrumi, pakaitinkite ir supilstykite į švarių sterilų indą su dangteliu. Būtinai laikykite šaltai.

Ir štai greitam rabarbarų limonadui reikės:

  • 3 šaukštų pagaminto sirupo
  • 1 šaukšto grenadinų sirupo (nebūtina, bet labai pastiprina rausvą spalvą)
  • Gazuoto mineralinio arba sodos vandens

Sumaišykite, patiekite su ledukais arba be jų.

O jeigu norisi taip pat galite rabarbarų sirupu pagardinti taurę Prosecco (lyg koks bielini kokteilis) arba maišyti su džinu bei toniku. Daugiau receptų rasite čia.

Print Friendly, PDF & Email