Džiovintų abrikosų pagardas

Tai ne visai uogienė, nors gali būti ir uogienė. Man labai tiko ir kaip pagardas prie mėsos 🙂 subtilus aromatingas skonis tiek kasdienai, tiek dovanai 🙂 Labai džiaugiuosi, kad planuojant savo kalėdinių dovanų menių atradau šį Citrinos žievelės publikuotą receptuką 🙂

abrikosu uogiene (2)6

Reikės (daugiau nei 1 litrui pagardo) :

  • 500 g džiovintų abrikosų
  • 300 g cukraus
  • 1 l vandens
  • 2 citrinų sulčių
  • 1 citrinos žievelė

Džiovintus abrikosus nuplauname verdančiu vandeniu, smulkiai supjaustome juostelėmis, pilame vandens ir paverdame 20 min. Paliekame pastovėti per naktį su visu skysčiu.

Kitą dieną į abrikosus supilame cukrų, citrinos sultis ir žievelę. Verdame apie 1 valandą, kol uogienę sutirštės. Į virimo pabaigą nepamirštame kartais pamaišyti, kad neprisviltų.

Supilstome į indelius, sandariai uždarome ir laikome vėsiai. 

abrikosu uogiene (1)6

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

14 + nine =