Citrininis kremas

šio savaitgalio topas Elenos kulinarinis blogas 🙂 iš jo net 3 patiekalai 🙂 pirmasis gaivus ir sodriai rūgščiai aromatingasis citrininis kremas (lemon curd) tinkamas kaip įdaras pyragaičiams ir tortų pertepimams… arba tiesiog vietoj uogienės ant pusryčių bandelės arba blynelių 🙂

Reikės:

  • 4 citrinos, sultys ir žievelės
  • 200 g cukraus pudros
  • 90 g sviesto
  • 4 L dydžio kiaušiniai

Citrinas nuplauname, nutarkuojam žievelę ir išspaudžiame sultis (gavosi 290 – 300 ml sulčių). Citrinos žievelę sumaišome su cukraus pudra, įpilame sultis ir vėl gerai išmaišome.  Kiaušinius suplakame su šakute ir supilame į sultis. Paliekam pastovėti pusvalandžiui.
 Perkošiame. Supilame į puodą, dedame sviestą ir statome kaitinti. Verdame ant mažos ugnies maišant maždaug 12 min. kol sutirštės.
 Sudedame į stiklainį, atvėsiname ir paliekame šaldytuve atšalti iki galo ir sustingti.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

3 × 1 =