Vištienos sriuba su kokosų pienu

Tailandietiška vištienos sriuba… su kokoso pienu žinoma… švelniai aitri, lengvai šildanti, mėgstantis aštresnius čili – rinkite čili pipirą, vietoj saldžiosios paprikos 🙂

Reikės:

  • 800 ml kokosų pieno
  • 3 valg. š. žuvies padažo (nebūtinai jai neturite ar nemėgstate)
  • 4 cm šviežio imbiero
  • 1 laimo citrina
  • 1 raudona saldžioji paprika
  • 2 valg.š. rudojo cukraus
  • 500 gr vištienos file
  • 1 valg. š. skrudintų sezamų aliejaus
  • Sauja šviežių citrininių čiobrelių

Giliame puode pašildykite kokosų pieną, į kurį sudėkite tarkuotą imbierą, laimo citrinos žievelę, juostelėmis supjaustytą raudonąją papriką, rudąjį cukrų. Kelias minutes lengvai patroškinkite.

Vištieną supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais ir apkepkite ant sezamų aliejaus keptuvėje. Sudėkite į sriubą ir pavirkite 5 minutes, kad visi aromatai susimaišytų.

Sriubą išpilstykite į lėkštes, pašlakstykite laimo citrinos sultimis ir keliomis šakelėmis, kurios suteiks malonų citrusų aromatą valgant.

Skanaus!

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

14 − 11 =