Migdoliniai keksiukai su uogomis

Jeigu šaldiklyje dar turite uogų – pats laikas jas traukti lauk 🙂 ir kepti keksiukus 🙂 minkštus, kvepiančius vasara ir migdolais… mmmm… 🙂 Receptas iš mūsų ruošto recepto Debesims 2015 metų archyvų 🙂 skanu prisiminti 🙂

Reikės (8 didesniems keksiukams):

  • 3 kiaušiniai
  • 180 gr sviesto
  • 70 gr migdolų miltų
  • 30 gr migdolų plokštelių
  • 120 gr cukraus pudros
  • 125 gr miltų
  • 1 arb.š. kepimo miltelių
  • 100 gr uogų (tinka avietės, serbentai, mėlynės)
  • cukraus pudros pabarstymui

Orkaitę įkaitiname iki 190 °C .

Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių ir atidedame trumpam  šaldytuvą.

Kiaušinių trynius išsukame su lydytu sviestu, migdolų miltais, migdolų plokštelėmis, cukraus pudra ir miltais bei kepimo milteliais.

Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir įmaišome į paruoštą keksiukų tešlą, kurią padaliname per keksiukų formeles ir papuošiame uogomis (jei naudosite šaldytas – dėkite jas tiesiai iš šaldiklio).

Kepame ~ 20 minučių priklausomai nuo orkaitės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

1 × two =