Tailandietiška vištienos sriuba… su kokoso pienu žinoma… švelniai aitri, lengvai šildanti, mėgstantis aštresnius čili – rinkite čili pipirą, vietoj saldžiosios paprikos 🙂
Reikės:
- 800 ml kokosų pieno
- 3 valg. š. žuvies padažo (nebūtinai jai neturite ar nemėgstate)
- 4 cm šviežio imbiero
- 1 laimo citrina
- 1 raudona saldžioji paprika
- 2 valg.š. rudojo cukraus
- 500 gr vištienos file
- 1 valg. š. skrudintų sezamų aliejaus
- Sauja šviežių citrininių čiobrelių
Giliame puode pašildykite kokosų pieną, į kurį sudėkite tarkuotą imbierą, laimo citrinos žievelę, juostelėmis supjaustytą raudonąją papriką, rudąjį cukrų. Kelias minutes lengvai patroškinkite.
Vištieną supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais ir apkepkite ant sezamų aliejaus keptuvėje. Sudėkite į sriubą ir pavirkite 5 minutes, kad visi aromatai susimaišytų.
Sriubą išpilstykite į lėkštes, pašlakstykite laimo citrinos sultimis ir keliomis šakelėmis, kurios suteiks malonų citrusų aromatą valgant.
Skanaus!