Upėtakis folijoje

žuvies turgus… kas gali būti geriau… kaip šviežia kepta aromatinga žuvis…

Reikės:

  • Upėtakių (2 vnt kiekvienas maždaug po 500 gr)
  • 4 skiltelės marinuoto česnako
  • sviesto
  • sauja šviežio citrininio čiobrelio
  • citrininių ir apelsininių žuvies prieskonių 
  • 1 citrina

Upėtakius nuplauname, išvalome, vidų ištriname apelsininiais prieskoniais, įdedame sviesto gabaliuką, marinuotus česnakus, čiobrelius, po ketvirtadalį skiltelėmis supjaustytos citrinos. Išorę apibarstome citrininiais prieskoniais paliekame pastovėti bent porą valandų. 

Žuvį dedame ant folijos ir užraitome folijos šonus.

 

Kepame 200 karštumo orkaitėje 30 min. 

Iškepusią žuvį pašlakstome likusia citrinos sultimis. Garnyrui puikiai tinka pomidorų ir avokadų salsa su šviežiais bazilikais ir aliejumi.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

three × 2 =