rugpjūčio pabaigoje tiesiai iš spaustuvės mano namus pasiekė naujausia Beatos virtuvės „Kepinių knyga”… ilgai ją skaičiau, varčiau, mėgavausi… pagaliau pristatau vieną burnoje tirpstantį pyragą… kuris šiandien praskaidrino tarptautinių apskaitos standartų Level 4 mokslus 🙂 kas gali būti geriau prie nuobodžių skaičių, kaip naminio pyrago gabalėlis su garuojančios kavos puodeliu… mmmm…. turiningas 6dienio pusdienis 🙂
Reikės:
- 2 kiaušinių
- 120 g cukraus
- 100 ml aliejaus (nors recepte parašyta rapsų arba saulėgražų, tikrai skonio nepagadino ir alyvuogių aliejus)
- 100 g rupių kvietinių miltų
- 100 g paprastų kvietinių miltų
- 0,5 a.š. sodos
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 2 v.š. aguonų
- 1 citrinos žievelės
- 300 g cukinijos (sutarkuotos)
Cukiniją nuplauname, nuskutame žievelė, išvalome sėklas ir sutarkuojame burokine tarka. Įtarkuojame citrinos žievelės geltonąją dalį.
Kiaušinius su cukrumi plakame mikseriu ~ 5 min iki šviesios putotos masės. Palengva supilame aliejų pastoviai plakant.
Miltus sumaišome su soda, kepimo milteliais ir aguonomis.
Kiaušinių masę sumaišome su miltais. Gausis tiršta masė, į kurią įmaišome tarkuotas cukinijas su citrinos žievele.
Viską gerai išmaišome. Kepimo forma išklojame kepimo popieriumi, supilame masę ir dedame į 190 karštumo įkaitintą orkaitę.
Kepame ~ 45 min, priklausomai nuo orkaitės, kepimo laikas gali skirtis, todėl tikriname mediniu pagaliuku.
Iškeptą pyragą pabarsčiau cukraus pudra, galima atvėsusį jį pagardinti citrininiu glaistu, pagamintu sumaišius 0,5 citrinos sultis su 100 gr cukraus pudros.