Sūrio duona Crescia

Artėjantis savaitgalis jau palengva įkvepia pavasariui… gal todėl kad kieme jau kalasi droviosios snieguolės, o gal todėl kad jau mintyse artėjančių pavasario švenčių gardūs meniu planai 🙂 Šią duonelę kepėme pernai, skanavome su itališkais užkandžiais, prie kurių ji itin dera. Pasidarykite sau nedidelę šventę ir užniūniuokite… buonaserraaaaa signorinaaaaaa buonaseeeerrrraaaaaaaaaaaaaaaaaa 🙂

Reikės:

  • 165 g baltų kviečių miltų
  • 155g rupaus malimo kviečių miltų
  • 20 g sausų mielių tinkamų maišyti su miltais
  • 60 g Pecorino romano sūrio
  • 1 valg.š. cukraus
  • 1arb.š. druskos
  • 1 arb.š. maltų penkių pipirų mišinio
  • 110 ml pieno
  • 2 l dydžio kiaušiniai
  • 2 valg.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg.š. sūrio pabarstymui

Sumaišykite miltus su mielėmis, tarkuotu sūriu, cukrumi, druska bei pipirais.

Pašildykite pieną iki 45 °C.

Ant miltų ir sūrio mišinio supilkite aliejų ir šiltą pieną, kiaušinius ir minkykite duoną ant miltuoto paviršiaus bent 15 minučių.

Sudėkite minkytą duoną į alyvuogių aliejumi pateptą dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite pakilti šiltai mažiausiai 1 valandą.

Pakilusią duoną lengvai suformuokite į apskritimą ir kepkite aliejumi pateptoje bei miltais pabarstytoje formoje, paviršių pabarstykite sūriu.

Kepkite 180 °C orkaitėje ~ 30 minučių, atvėsinkite ant grotelių.

Ši duona puikiai tiks prie stalo užkandžių, kuriems pasirinkome Napoli ir Milano saliami, Parma kumpį, Mozarella di Bufala. Įkvėpkite įtališko optimizmo kartu 🙂 o jeigu jau planuojate vasaros keliones ir kirba mintis apie Italiją, nuoširdžiai rekomenduojame Gidę Aidą Italijoje tikrai papasakos apie istoriją ir jeigu pageidausite nuves patirti net tikrąjį Itališkos virtuvės skonį.

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

thirteen − 7 =