Artėjantis savaitgalis jau palengva įkvepia pavasariui… gal todėl kad kieme jau kalasi droviosios snieguolės, o gal todėl kad jau mintyse artėjančių pavasario švenčių gardūs meniu planai 🙂 Šią duonelę kepėme pernai, skanavome su itališkais užkandžiais, prie kurių ji itin dera. Pasidarykite sau nedidelę šventę ir užniūniuokite… buonaserraaaaa signorinaaaaaa buonaseeeerrrraaaaaaaaaaaaaaaaaa 🙂
Reikės:
- 165 g baltų kviečių miltų
- 155g rupaus malimo kviečių miltų
- 20 g sausų mielių tinkamų maišyti su miltais
- 60 g Pecorino romano sūrio
- 1 valg.š. cukraus
- 1arb.š. druskos
- 1 arb.š. maltų penkių pipirų mišinio
- 110 ml pieno
- 2 l dydžio kiaušiniai
- 2 valg.š. alyvuogių aliejaus
- 2 valg.š. sūrio pabarstymui
Sumaišykite miltus su mielėmis, tarkuotu sūriu, cukrumi, druska bei pipirais.
Pašildykite pieną iki 45 °C.
Ant miltų ir sūrio mišinio supilkite aliejų ir šiltą pieną, kiaušinius ir minkykite duoną ant miltuoto paviršiaus bent 15 minučių.
Sudėkite minkytą duoną į alyvuogių aliejumi pateptą dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite pakilti šiltai mažiausiai 1 valandą.
Pakilusią duoną lengvai suformuokite į apskritimą ir kepkite aliejumi pateptoje bei miltais pabarstytoje formoje, paviršių pabarstykite sūriu.
Kepkite 180 °C orkaitėje ~ 30 minučių, atvėsinkite ant grotelių.
Ši duona puikiai tiks prie stalo užkandžių, kuriems pasirinkome Napoli ir Milano saliami, Parma kumpį, Mozarella di Bufala. Įkvėpkite įtališko optimizmo kartu 🙂 o jeigu jau planuojate vasaros keliones ir kirba mintis apie Italiją, nuoširdžiai rekomenduojame Gidę Aidą Italijoje tikrai papasakos apie istoriją ir jeigu pageidausite nuves patirti net tikrąjį Itališkos virtuvės skonį.