Šukučių ir krevečių troškinys su čili ir laimu

Meilė– tai rūpinimasis, kad kitas žmogus augtų ir atsiskleistų savo paties labui ir savais būdais, bet ne tam, kad tarnautų man. Jei aš myliu kitą žmogų, aš jį suvokiu tokį, koks jis yra, o ne tokį, koks man reikalingas, kad galėčiau juo pasinaudoti. Jei aš myliu kitą, reiškia aš esu taip pat ir nepriklausomas nuo jo.” – Erich Fromm, knyga „Meilės menas”. Mylėkit ir būkit mylimi, nes šis jausmas egzistuoja tik abipusis. Su Valentino diena!

Sukutes3

Reikės (4 porcijoms):

  • Sauja džiovintų baltų kinietiškų grybų
  • ½ litro grybų sultinio
  • 200 gr kinietiškų greito paruošimo makaronų su kiaušiniu
  • 4 valg.š. alyvuogių aliejaus
  • 20 šukučių
  • 150 g krevečių
  • 4 didelės česnako skiltelės
  • 1 aštrus raudonas čili
  • 2 laimo citrinos
  • Sauja šviežių kalendrų

Kiniškus grybus užmerkite su karštu grybų sultiniu.

Makaronus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 3-5 minutes bei perskalaukite vandeniu.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir greitai ant didelės ugnies apkepinkite šukutes bei krevetes, nekepkite visko vienu metu, nes tuomet išsiskyrus sultims viskas tik troškinsis, bet skaniai neapkrus. Galiausiai apkepinus visas jūros gėrybes, sudėkite jas visas atgal, pagardinkite česnaku, smulkintu čili, išspauskite laimo citrinos sultis ir patroškinkite ne ilgiau 1 minutės.

Nusunkite ir šiek tiek pasmulkinite grybus, sumaišykite su makaronais ir užpilkite troškintas jūros gėrybes.

Pagardinkite šviežiomis kapotomis kalendromis.

Sukutes

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

twelve + 19 =