Suktinukai (Involtini)

dar vienas knygos „Naujojo šaukšto receptai” šedevriukas… suktinukai 🙂

 

Reikės:

  • 8 plonos nugarinės riekelės
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 ryšulėlis petražolių
  • 5 v.š. kedro (pinijų) riešutų
  • 8 riekelės Parmos kumpio
  • 8 plonos riekelės mocarelos arba kito sūrio
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 skardinė (480 gr) luptų pomidorų
  • druska ir pipirai

 Nugarinės riekeles nuplauname ir per maistinę plėvelę pamušame. Pagardiname druska ir pipirais.

Česnaką, kedro riešutukus, petražoles sutriname kombainu, jei reikia įpilame šaukštą aliejaus. Gauta mase ištepame nugarinės riekeles. Parmos kumpio ir sūrio riekeles išdėliojame ant nugarinės, susukame nuo ploniausio galo ir susmeigiame mediniais smeigtukais.

2 v.š. aliejaus ir 1 v.š. sviesto pakaitiname keptuvėje. Iš visų pusių apkepiname suktinukus. Likusiuose riebaluose (jei mėgstate galite pakepinti svogūnų) pakepiname smulkintus luptus pomidorus, suktinukus sudedame į keptuvę ir patroškiname 10 min, apverčiame. Padažą pagardiname druska ir pipirais.

 

Garnyrui puikiai tiko orkaitėje užkeptos saldžiosios bulvės (batatai). Bulves nuskutame, supjaustome 1-2 cm griežinėliais, apipurškiame aliejumi su prieskoniais, pabarstome druska, džiovintais raudonėliais ir kepame su griliu orkaitėje vieną pusę 10min, apverčiam ir dar pakepam 10 min.  

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 komentarai “Suktinukai (Involtini)

  1. Salotos jau gamintos, tik atskirai receptukas neparašytas 🙂 jas rasite čia – https://www.bajaliai.lt/archives/2734

    Salotoms supjaustytos šiaudeliais morka, nevirtas burokėlis ir kaliaropė, viskas sumaišyta su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis (santykiu 3:1), pagardinta druska ir pipirais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

3 + 3 =