kvapnos krevetės… primenančios viduržemio jūros regiono virtuvę… skanios vienos… dar skanesnės su aromatingomis tos pačios virtuvės karštomis daržovėmis… kai taip norisi pasimėgauti vasariškais skoniais… kurie sušildo… tiesiai iš knygos „Naujojo šaukšto receptai” ačiūūūū už ją kolegai Tomui 🙂
Reikės:
- 2 raudonos saldžiosios paprikos
- 2 geltonos saldžiosios paprikos
- 2 plonosios mažosios cukinijos (po 300 gr)
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 3 šakelės čiobrelių (originaliam recepte naudojo 1 šviežaus rozmarino šakelę)
- 2 skiltelės česnako
Orkaitę įkaitinam iki 220 laipsnių. Paprikas nuplauname, perpjauname pusiau, išvalome sėklas ir kepame orkaitėje kol pradeda kilti puslelės ir jos paruduoja. Ištraukiam paprikas iš orkaitės ir uždengiam drėgnu rankšluosčiu, bei paliekame atvėsti. Atvėsus paprikas nulupame ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
Cukinijas nuplauname, supjaustome išilgai.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname cukinijas ~ 3 minutes. Sudedame čiobrelius, smulkiai supjaustytą česnaką ir paprikas, nuolat maišant apkepiname kol cukinja suminkštėja, bet neištyžta.
Daržoves pagardiname druska ir pipirais, bei mėgaujamės…vienomis arba garnyrui prie krevečių, žuvies, mėsos…