Humusas

dar tesiu kelionę po viduemio jūros regiono virtuves su žurnaliuku „Skanaus”… savaitgalį į mano virtuvę atkeliavo… avinžirnių užtepėlė, kitaip dar vadinama humusu 🙂

 

Reikės:

  • 150 gr džiovintų avinžirnių 
  • 100 gr tahini pastos (sezamų pasta, rinkausi švelnesnį variantą – be luobelės)
  • 4 v.š. citrinos sulčių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelė česnako
  • 0,5 a.š malto kumino
  •  0,5 a.š druskos
  •  0,5 a.š maltų čili
  • žiupsnelis šviežiai maltų pipirų

Avinžirnius nuplauname po tekančiu vandeniu ir užmerkiame bei palaikome per naktį, kad išbrinktų.

Verdame avinžirnius pasūdytame vandenyje su skiltele česnako ~ 1 val.

Nupilame pusę vandens ir paliekame atvėsti. Aš nupyliau daugiau vandens ir vėliau juo koregavau norimą tirštumą/skystumą. Sutriname blenderiu iki vientisos masės. Papildomai dedame tahini pastos, citrinos sultis, aliejų, prieskonius, viską gerai išmaišome.

Patiekiame humusą apšlakstytą aliejumi ir su duonele – pavydžiui graikiška pita 🙂

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

three × 1 =