Sluoksniuotas tortas

ufffffffffffff…. jis tikrai vertas nuodėmės… bet jį paruošti rekomenduočiau tikrai iš anksto… gal net pora dienų prieš 🙂

Reikės

  • 350 g. trapių sausainių (Selgos kondensuoto pieno arba net šokoladiniai)
  • 2 pakeliai vanilinio pudingo (galite drąsiai eksperimentuoti ir su kitais skoniais)
  • 0,6 l. pieno
  • 100 g. sviesto
  • 1 skardinė karamelinio kondensuoto pieno (gali būti ir rududu)
  • 0,5 l. plakamosios grietinėlės
  • 2 v. š. cukraus pudros
  • 3 vnt.  grietinėlės fiksatorių (arba galit su 1,5 a.š. želatina tvirtinti)
  • 100 gr. migdolų drožlių

Pasirinktą formą išklojame kepimo popieriumi, dugną ipadengiame sausainiais (jei kvadratinė tiesiog sveikais sausainiais, jei apvali – galima sutrupinti sausainius). Pašildome karamelinį kondensuotą pieną karšto vandens vonelėje virinant at nedidelės ugnies. Apliejame karamelinių sluoksnių sausainius. Uždedame dar sluoksnį sausainių. Pirmas aukštas paruoštas 🙂

Išverdame pudingą pagal instrukcijas , tik su recepte nurodytu pieno kiekiu. Įmaišome sviestą ir atvėsiname iki kambario temperatūros. Klojame antrą aukštą  – t.y. pudingo sluoksnį tolygiai paskirstome ant sausainių. Užklojame dar vienu sausainiu sluoksniu. Antras aukštas paruoštas 🙂

Šiek tiek paplakame atvėsintą grietinėlę su cukraus pudra, plakant suberiame fiksatorius, greitinėlė staigiai pasidaro paruošta, tad nepersistenkite plakdami 🙂 Tepame sluosknį grietinėlės, išlyginame ir paskutinis – trečias – sluoksnis paruoštas 🙂

Dengiame stogą migdolų drožlėmis ir saugiai slepiame šaldytuve mažiausiai parai arba… idealiausiu atveju 2 dienom 🙂

 

a href=“http://www.oetker.lt/produktai/desertai/pudingai/vanilinis_pudingas“

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...