SIlkės užkandis pagal Juozą Gaižauską

neslėpsiu… žurnalas „Žmonės” ir jame spausdiname receptai tikrai mano yra skaitomi 🙂 nors silkės nemėgstu… bet ši Juozo Gaižausko silkės fantazija tikrai sužavėjo… visų pirma vaizdu, o poto ir subtiliu skoniu 🙂

Reikės:

  • 2 virti vidutinio dydžio burokėliai (aš naudojau saldžiuosius pailgus, kad kąsneliai būtų kuo mažesni, bet tinka bet kokie)
  • 1 silkė (naudojau jau marinuotą, svarbu nulašinti skysčių perteklių)
  • 1 citrina
  • 1 avokadas
  • 3 skiltelės česnako
  • 0,5 ą. š. prancūziškų garstyčių
  •  1 a. š. riebesnio majonezo

Silkę supjaustome gabaliukais pagal burokėlių dydį arba padarome tartare masę.

Burokėlius išverdame, nulupame ir supjaustome griežinėliais. Kiekvieną griežinėlį pašlakstome citrinos sultimis.

Avokadą nulupame ir sutriname (nepamirškite avokado prinokinti iš anksto, nes parduotuvėje jie dažniausiai žali ir kieti), užpilame 1 v. š. citrinos sulčių, įdedam garstyčių, majonezo, įspaudžiame česnakus. Viską gerai išmaišome.

Ant burokėlio griežinėlio dedame silkės, tuomet avokado kepurėlę ir… fantazija paruošta 🙂

Rekomenduočiau ruožti pačiu paskutiniu momentu, nes avokadas vistiek linkęs keisti spalvą 🙂

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

fourteen + 11 =