naršiau naršiau kalėdinių lašišos užkandžio pateikimo idėjų… kol užtikau šį paprastą, bet tikrai ne prastą Neringos variantą 🙂 nu vis įdomiau nei tiesiog lašišos karpačio… ir taip jis atsidūrė ant mūsų šventinio stalo 🙂
Reikės
- 150 gr. plonai pjaustytos rūkytos lašišos filė
- 180 gr. philadelphia sūrio su žolelėmis
- 2 skiltelės česnako
- 0,5 a. š. citrinos sulčių
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- krapų papuošimui
- krekerinių sausainiukų
Lašisos gabalėlius gražiai išklojame ant maistinės plėvelės, kad kraščiukai vienas kitą uždengtų.
Sūrį sumaišome su trintais česnakais, citrinos sultimis, pagardiname druska ir pipirais. Atsargiai užtepame ant lašišos ir maistinės plėvelės pagalba standžiai suviniojame į rituką.
Paruoštą viniotinį padedame mažiausiai valandai į šaldytuvą. Prieš patiekiant išviniojame, supjaustome šlapiu peiliu ir patiekame ant sausainuko su krapų šakele.
p