Rabarbarų tarta

Pernai metais kepiau tobulą pyragą su rabarbarais, bet… liko tik nuotraukos, o pats receptas… pradingo atmintyje, neradau ir to išsaugoto puslapio… Tad šiemet išsikepus tobulo skonio tartą, iškart pažadėjau parašyti receptą. Kepėm ją ne kartą, bet štai benaršant telefono nuotraukas randu jį, o recepto… teko vėl paieškot ir jau buvau praradusi viltį, kai prisiminiau, kad jį kepiau iš Nidos puslapio. VALIOOO!!! Skubu išsaugoti sau ateičiai ir su Jumis pasidalinti kol dar gausu rabarbarų 🙂

Žinot kuom jis tobulas? galite maišyti įvairius miltus ir kepti sveikesnį kepinį, kurio gabalėlio net vakare prie kavos puodelio nelaikysite nuodėme 🙂 Miltus galite naudoti tiek vien tik kvietinius, tiek maišyti kelias rūšis 🙂

edf

Reikės pagrindui:

  • 250 ml miltų ( avinžirnių miltų (1/4 kiekio), avižinių miltų (1/4 kiekio) ir viso grūdo speltos (1/2 kiekio)
  • 4 šaukštų cukraus
  • žiupsnis druskos
  • 70 g labai šalto sviesto
  • 70 g kokosų aliejaus (galima pakeisti sviestu, bet būtinai išbandykite kokosų aliejų)
  • 1 kiaušinio

Pradėkite nuo sviest. Kad ir kok jis bus šaltas, visuomet rekomenduojame supjaustyti kubeliais ir įmesti į šaldiklį, kol viską pasiruošite.

Virtuvinio kombaino inde sumaišome miltus, cukrų, druską. Pasirinkite aštrius peilius iš kombaino įrankių. Sumeskite sviestą, kokosų aliejų ir skubiai pulsavimo būdu sukapokite iki rupių trupinių. Įmuškite kiaušinį, dar kelios akimirkos kol viskas susimaišo ir gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę. Palaikykite ją 30 minučių šaldytuve.

edf

Pats laikas pereiti prie įdaro 🙂

Reikės rabarbarų įdarui:

  • 500 g rabarbarų, nuplautų, bet neluptų!!! ir supjaustytų gabaliukais
  • 2 šaukštų krakmolo (tinka tiek bulvių, tiek kukurūzų)
  • 4 šaukštų cukraus
  • 1/3 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukšto citrinos sulčių

Rabarbarus supjaustykite ir sumaišykite su krakmolu, cukrumi, cinamonu bei citrinos sultimis.

Atvėsintą tešlą iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. Vieną nulupkite, su kitu dėkite į kepimo skardą. Sudėkite įdarą ir paskirstykite viduryje palikdami 3-4 cm nuo kraštų. Paliktus kraštus užlenkite į vidų.

Orkaitė įkaitinkite iki 200 °C. Kepkite 35 minutes. Patiekite karštą su mėgstamais ledais ir šviežiomis uogomis.

Print Friendly, PDF & Email