Rumuniška keptų baklažanų užtepėlė

Rumunijoje tikrai mėgstamas baklažanas. Šios šalies virtuvė man lyg panaši į Bulgarijos, artima Gruzijai. Baklažanas ten taip pat labai mylimas. Jis mūsų namuoe retokas svečias, bet po Gruziniško užkandžio ir šios Rumuniškos užtepėlės tikrai bus daug dažniau 🙂

#KarantinoSkoniuKelionės po Rumuniją 🙂

Reikės:

  • 2 baklažanų
  • 1 raudonos paprikos (jeigu nemėgstate keiskite 6-8 džiovintais pomidoriais aliejuje)
  • sauja šviežių plačialapių petražolių
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų
  • šaukšto kokybiško majonezo arba saulėgražų aliejaus

Baklažanus ir paprikas meskite tiesiai ant laužo ar kepsninės žarijų, o jei gaminate namie apdeginkite orkaitėje su grilio funkcija. Iškeptus baklažanus nulupkite ir palikite inde su sieteliu šiek tiek nuvarvėti. Paprikas apvyniokite folija ir kai atvės lengvai nulupsite.

Nuluptą baklažaną peiliu sukapokite. Jokiu būdu netrinkite virtuviniu trintuvu. Smulkiai sukapokite ir keptas paprikas.

Baklažanus ir paprikas sumaišykite, pagardinkite majonezu arba aliejumi, kapotomis petražolėmis, įtarkuokite česnako, pridėkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Viską išmaišykite ir patiekite su traškia duona.

Print Friendly, PDF & Email