Purusis varškės apkepas

Jau daugiau nei metai, niekaip kitaip nekepam namuose varškės apkepo… o kai iškepiau paprastą nepurų apkepą, mažasis sako „mama, bet žinok tas purus kaip debesėlis yra kur kas skanesnis, gal kitą kartą iškepk geriau jį?” Supratau, kad atradus tikrai gardų receptą tikrai nebereikia blaškytis ir kurį laiką ramiai juo mėgautis 🙂

Reikės:

  • 500 g. kreminės varškės, kuri yra skirta kepiniams
  • 4 vidutinių kiaušinių
  • 7 v.š. cukraus
  • 2 v.š. riebios grietinės arba graikiško jogurto
  • 2 v.š. su kaupu bulvių krakmolo
  • žiupsnis druskos
  • galite papildomai pagardinti vanile, apelsino ar citrinos tarkuota žievele, bei riešutų sviesto šaukštu

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus kolkas atidėkite į šaldytuvą, atvėsę jie greičiau išsiplaka.
Sumaišykite varškę, kiaušinių trynius, cukrų bei grietinę.
Jeigu gardinate kokiu papildomu pagardu – dabar pats laikas jį įmaišyti.
Pridėkite krakmolo ir gerai išplakite.
Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 °C.
Atvėsintus kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Juos atsargiai mentele įmaišykite į varškės masę. Viską supilkite į norimą formą. Aš naudoju silikoninę, kuria šiek tiek patepu riebalais.
Kepkite 35 minutes, tuomet keliams minutes palaukite ir skanaukite su jogurtu, uogiene arba tiesiog uogomis.

Pažiūrėkite koks nuostabus purumas, o lengvumas… patikėkit – tirpsta burnoje 🙂
Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

17 + nine =