Kokio skonio gali būti gerumas? Gal varškės ir apelsinų? Pagalvojau, o mintys sukosi kaip surasti kažko gero, paprasto, patikrinto laiko gerumo Kepu gerumo pyragą / Šv.Velykos 2018, akis užkliuvo už šio įrašo recepto. Priminė vaikystės pyragą, kuriame dar kartais būdavo uogienės sluoksnis… tad savo gerumą pagardinau dar apelsino prieskoniu ir… išvežiau net neprapjovus, tad teko kepti dar kartą bei dalintis gerumu su artimais 🙂 Gera dalintis gerumu 🙂
- Sviestinei trupinių tešlai:
- 300 g kvietinių miltų
- 60 g cukraus
- žiupsnis druskos
- 200 gr šalto sviesto
- Įdarui
- 500 gr varškės
- 4 kiaušiniai
- 100 g cukraus
- 1 a.š. apelsinų arba mandarinų esensijos (galite įtarkuoti žievelę)
- 6-8 a.š. apelsinų arba mandarinų džemo su žievelėmis
Miltus sumaišykite su druska, cukrumi, įtarkuokite šalto sviesto ir sukapokite greitai virtuviniu kombainu. jeigu neturite – tuomet Jūsų laukia smagi raminanti terapija. Viską iki trupiniu sutrinti pirštais. Užtrunka, bet tikrai labai ramina 🙂
Varškę, kiaušinius, cukrų ir esensiją (arba žievelę) sumaišykite iki vientisos masės.
Trečdalį sviestinių trupinių suberkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Supilkite varškės masę, sudėliokite šaukšteliais apelsinų džemą ir užberkite paviršių likusiais sviestiniais trupiniais.
Kepkite 190 °C orkaitėje ~ 55-60 minučių su ventiliatoriumi. Visiškai atvėsinkite ir tik tuomet pjaustykite. Geriausia palikti atvėsti ir susigulėti skoniams per naktį.