Mes visuomet labai mėgome keptą varškės sūrį… tą riebios grietinėlės, kuris kepamas keptuvėje ant sviesto ir dar karštas gardžiai valgomas su grietine… Vėliau mes atradome ir pamėgome keptą varškės sūrį su daržovėmis orkaitėje, kuris kvepėdavo viduržemio jūros virtuve bei buvo skanus atradimas beveiks visiems ragavusiems… o šiemet mes atradome ne tik keptus sūrius kepsninėje, bet ir lėtai kvapnaus obels ar vyšnios dūmuose sušilusio sūrio aromatus… dūmo kvapas prideda galutinius taškus, o subtilus marinatas tik užpildo skonius iki pabaigos 🙂
Tad nusprendėme, kad vasara jau visai šalia, orai lepina, o mes kviečiam visus į lauką, į terasas ar sodus, kepti ir mėgautis 🙂 jeigu dūmo aromato neturite arba kepate orkaitėje, tuomet kepimui pakaks 200 °C ir 30 minučių. Kepant tiesiogiai ant kepsninės grotelių gali sūris iškepti dar greičiau, o jei rūkinsite – tuomet 150 °C palikite šilti juos iki valandos.
Rekomenduojame savo išbandytus gamintus ir vieną pirktą jau paruoštą marinatą eilės tvarka pagal asmeninius ir ragavusių įvertinimus 🙂
Reikės kvapniam apelsinų gardumui (ne aštrus, tinkantis vaikams):
- 22 proc. riebumo varškės sūrio (nesirinkite liesesnio, nes riebumas labai svarbus)
- apelsino žievelės
- saujos šviežios kalendros
- druskos pagal skonį
Sūrį galite iškarto supjaustyti, bet tai nėra būtina. Tiesiog iškepus būtų lengviau dalinti porcijomis. Surį sudėkite į laivelį, pagamintą iš folijos.
Apelsino žievelę sutarkuoti į prieskonių grustuvę, sudėti kapotus kalendros lapelius, įberti druskos ir sutrinti iki vientisos masės. Gautu marinatu išteptisūrį ir palikti pastovėti kelias valandas.
Reikės dūmo paprikos ir Ispanijos dvelksmui (aštresnis, bet ne aštrus, vaikams gali nepatikti):
- 22 proc. riebumo varškės sūrio (nesirinkite liesesnio, nes riebumas labai svarbus)
- 1 a.š. aliejaus
- 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
- chorizo dešros griežinėlių (rinkitės riebesnę ir nesupjaustytą)
- druskos pagal skonį
Sūrį galite iškarto supjaustyti, bet tai nėra būtina. Tiesiog iškepus būtų lengviau dalinti porcijomis. Surį sudėkite į laivelį, pagamintą iš folijos.
Aliejų sumaišykite su paprikos milteliais, aštrumui padidinti galite pridėti ir čili pagal skonį. Įverti druskos. Chorizo dešrą supjaustyti griežinėliais.
Sūrį įtrinti marinatu, ant viršaus sudėti chorizo dešrą. Palikti pastovėti kelias valandas.
Reikės išskirtiniam šalavijo skoniui (ne aštrus, vaikams gali nepatikti):
- 22 proc. riebumo varškės sūrio (nesirinkite liesesnio, nes riebumas labai svarbus)
- citrinos žievelės
- saujos šviežio šalavijo lapelių
- druskos pagal skonį
Sūrį galite iškarto supjaustyti, bet tai nėra būtina. Tiesiog iškepus būtų lengviau dalinti porcijomis. Surį sudėkite į laivelį, pagamintą iš folijos.
Citrinos žievelę sutarkuoti į prieskonių grustuvę, sudėti kapotus šalavijo lapelius, įberti druskos ir sutrinti iki vientisos masės. Gautu marinatu ištepti sūrį ir palikti pastovėti kelias valandas.
Reikės BBQ Cherry&Cola (saldus, tinkantis vaikams):
- 22 proc. riebumo varškės sūrio (nesirinkite liesesnio, nes riebumas labai svarbus)
- 1 v.š. marinato
- ruskos pagal skonį
Sūrį galite iškarto supjaustyti, bet tai nėra būtina. Tiesiog iškepus būtų lengviau dalinti porcijomis. Surį sudėkite į laivelį, pagamintą iš folijos.
Sūrį ištepkite marinatu, palikti pastovėti kelias valandas.
Jeigu neturite ir nerandate šio saldžiai kvapnaus marinato, galite naudoti skystą aviečių uogienę, pagardintą žiupsneliu čili.