Prancūziška pica su obuoliais ir šonine

Dar vienas Jurgitos knygos receptas, kuris mūsų namuose gyvena jau daugiau nei pusmetį ir stebina visus picos mylėtojus… Nors knygoje rašoma kad tai pyragas (tarte flambee), tačiau eksperimentuojant su kriaušėmis, sūriais ir kitais priedais atrodome tikrai greitai pagaminamą mėgstamos picos šeimai variantą 🙂

Reikės:

  • 210 g miltų
  • 1,5 a.š. sausų mielių
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 a.š. druskos
  • 120 ml šilto pieno
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. kupino riebios grietinės
  • 1 kiaušinio trynys
  • žiupsnelis druskos
  • 1 nedidelis obuolys
  • 150 g mocarelos sūrio
  • plonų šoninės juostelių
  • šviežiai malti pipirai
  • sauja kapoto laiškinio česnako
  • 50 g kedrinių pinijų

Miltus sumaišykite su mielėmis, cukrumi ir druska. Užpilkite šiltu pienu ir aliejumi, išminkykite tešlą, jei reiks pridėkite papildomai miltų.

Tešla suspauskite į rutulį, dėkite į dubenį, apvyniokite maistine plėvele ir palikite kokiai valandai pakilti.

Tešlai pakilus iškočiokite apskritimą. Patepkite jį grietinės, trynio ir druskos mišiniu. Išdėliokite plonus obuolio ir šoninės griežinėlius, paplėšykite mocarelos sūrio, užberkite šviežiai maltų pipirų, laiškinio česnako ir kedrinių pinijų.

Kepkite 220°C  orkaitėje 10-15 minučių. Skaniausia kol karšta 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

two × five =