Mėsos kukuliukai grybų padaže

užsimaniau ko nors paprasto… tirštame padaže… su grikiais… mmmmmmm kotletukai-kukuliukai…

kukuliai grybu padaze (2)3

Reikės (~ 30 kukuliukų):

  • 1 kg kiaulienos/jautienos faršo
  • 3 v.š. kama miltų (galit pakeist džiuvesėliais)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 v.š. džiovintų česnakų
  • druskos, pipirų 
  • aliejaus kepimui
  • 250 ml riebaus pieno
  • 200 gr pievagrybių
  • 1 a.š. džiovintų česnakų
  • 1 a.š. džiovintų itališkų žolelių
  • 50 gr sviesto
  • 3 a.š. miltų

Faršą sumaišome su kiaušiniais, pagardiname džiovintais česnakais, druska, pipirais, įmaišome kama miltus ir formuojame mažus kamuoliukus, kuriuos suplojame ir apkepiname aliejuje iš abiejų pusių.

Giliame troškintuve išlydome sviestą, sudedame griežinėliais supjaustytus pievagrybius, pagardiname džiovintais česnakais, žolelėmis, druska pagal skonį. Įpilame pieną ir užvirus jam sudedame kukuliukus. Miltus sumaišome su vandeniu (~70-100 ml) puodelyje, šiek tiek pabrinkiname ir supilame plona srovele į karštą padažą, maišome kol viskas sutirštėja ir paliekame troškintis ant lėtos ugnies ~10-15 min.

Garnyrui puikiai tiks grikiai. Dar skanu pagardinti šviežiais kapotais krapais 🙂

kukuliai grybu padaze (1)3

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

13 + 13 =