Lietinių ritinukai saldaus pieno padaže

Kokios užgavėnės be blynų, koks pavasaris be užgavėnių… šiemet jos itin vėlyvos, nes dažniausiai jų sulaukdavome dar vasario mėnesį, tačiau kadangi žiema nelepino sniegu, pasilepinkime mes gardžiais, kvapniais, aromatingais blyneliais, suteikiančiais energijos visai dienai.

lietiniai puslapiui (1)6

Reikės (4 porcijoms):

  • 3 kiaušiniai
  • 600 ml pieno
  • 3 v.š. cukraus
  • 3 v.š. aliejaus
  • 1 a.š.  druskos
  • 300 ml miltų
  • 200 gr saldžios varškės masės
  • 1 citrinos žievelė
  • 2 v.š. žemės riešutų aliejaus
  • 2 L dydžio kiaušiniai
  • 200 gr kondensuoto pieno

Išplakite kiaušinius su pienu ir cukrumi. Įmaišykite aliejų, druską, miltus. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių ir palikite pastovėti ~20 min. Gerai įkaitinkite keptuvę. Įpilkite į keptuvę 2 didelius šaukštus tešlos ir pavartykite keptuvę, kad tešla lygiai pasiskirstytų. Kepkite blyną iš abiejų pusių po 1 minutę.

Dar karštus lietinius sutepkite varškės mase sumaišyta su tarkuota citrinos žievele, tada susukite juos į ritinukus ir supjaustykite į 3-4 dalis, priklausomai nuo kepimo indelių aukščio. Ritinėliai paruošti, belieka juos sustatyti į kepimo indus, suteptus aliejumi. Kepimui rekomenduoju naudoti mažesnius suflė tipo kepimo indelius, kuris vienas kaip tik tiktų porcijai. Kepant didesniame inde kepimo laikas gerokai pailgėja.

Išplakite kiaušinius ir sumaišykite su kondensuotu pienu. Gautą padažą padalinkite per visus kepimo indelius. Kepkite 180 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi 20-30 min. Jei kepsite didesnėje formoje, kepimo laikas gali būti gerokai ilgesnis.

lietiniai puslapiui (2)6

P.s: Blynelių padažas pagal kondensuoto pieno kiekį atrodo labai saldus, tačiau kai jis susigeria į blynelius, tai to saldumo tikrai nėra per daug. Skaniausi blyneliai karšti su šaldytomis uogomis.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

three × four =