Viskas prasidėjo nuo šio Asia’s White Kitchen užburiančios nuotraukos… obuolių pyrago nemėgstu, bet šį kepimo būdą buvo labai smalsu išbandyti 🙂 Taigi su geros draugės Neringos pagalbą gavau recepto vertimą, o ji pasirodo net panašų kepus. Tad kas norit sausesnio varianto, galimos Asia’s proporcijos, o aš galiausiai nusprendžiau bandyti patikrintą Neringos variantą 🙂 skaniausias jis man šiltas, nes stebuklingai kvepia… mmmm…
Reikės (24 cm tortinei):
- 200 ml kvietinių miltų
- 200 ml manų kruopų
- 200 ml cukraus
- 2 v. š. cinamono
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
- 1,5 kg. rūgščių sultingų obuolių
- 120 g. šalto sviesto
Miltus, cukrų, manų kruopas, kepimo miltelius ir cinamoną sumaišome. Gautą masę padaliname į 3 lygias dalis.
Obuolius nuplauname, nulupame ir sutarkuojame per burokinę tarką. Gautus tarkius padaliname į 2 lygias dalis.
Tortinę kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sudedame trečdalį sausų produktų, tuomet pusė obuolių, vėl trečdalis sausų produktų, toliau sluoksnis likusių obuolių ir paskutinis sluoksnis sausų produktų. Ant viršaus sutarkuojame per burokinę tarką šaltą sviestą, tolygiai paskirstome ir kepame 180 karštumo orkaitėje.
Skaniausias dar šiltas su ledais 🙂