Kukurūzų duonelė su čili ir kedrinėmis pinijomis

Įprastai kalėdoms dovanojamos saldžios dovanos, o čia šis tas aštraus ir nesaldaus 🙂 na gerai gerai visai neaštru, tik maloniai kutena 🙂 tinka dovanoti ir valgyti iškart 🙂

Kukuruzu duonele (2)6

Reikės (3 mažiems kepaliukams):

  • 275 g kukurūzų miltų
  • 75 g rupių kvietinių miltų
  • 25 g cukraus
  • 2 v.š. kepimo miltelių
  • 1 v.š. druskos
  • 225 ml kefyro
  • 115 ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 50g sviesto
  • 150 g konservuotų kukurūzų be skysčio
  • 1 raudonas aitrus pipiras
  • 50 g Arimex kedrinių pinijų riešutų

Kukuruzu duonele (3)6

Raudonąjį pipiriuką perpjauname pusiau, išvalome sėklas ir smulkiai sukapojame.

Sviestą ištirpiname ir paliekame atvėsti.

Kvietinius ir kukurūzų miltus sumaišome su kepimo milteliais, cukrumi ir druska.

Atskirai išplakame kiaušinius su kefyru, pienu, sviestu.

Miltų masę sumaišome su plaktais kiaušiniais, suberiame kukurūzus bei kapotą pipiriuką, išmaišome ir padaliname į 3 nedideles kepimo formeles.

Viršų gausiai pabarstome riešutais ir kepame 200 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi ~ 15-20 minučių kol duonelės pakils, būtinai tikriname mediniu pagaliuku.  Jeigu kepsite vienoje didelėje pailgoje formoje, tuomet kelimo laikas gali trukti ~25-30 minučių. Duonelę būtina atvėsinti ir tik tuomet pjaustyti ir dėti į paruoštą dovanoti indą ar dėžutę.

Kukuruzu duonele (1)6

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

14 − three =