Savaitgalis kvepiantis apelsinais, kardamonu ir lazdynų riešutais… paskutinis savaitgalis prieš pirmąsias trijulės Kalėdas su tobulais aromatais virtuvėje. Kol vienas dėlioja žaisliukus jau kažkelintą kartą iš žaislų dėžės rūšiuodamas, kiti du kaip kokie kalėdų seneliai pjausto, kapoja, maišo, mynko, kepa, pakuoja… gera kurti kvapnius stebuklus, kuriuos vėliau dovanoji ir stebi kaip palaimingai murkia pilvukai 🙂
Reikės (~ 100 kvapnių biscotti gabalėlių):
- 400 g cukraus
- 4 L arba 5 M dydžio kiaušiniai
- 2 didelių apelsinų tarkuotos žievelės
- 400 g miltų
- 100 g miltų mišinio blynams
- 160 g maltų lazdynų riešutų
- 100 g sveikų Arimex lazdynų riešutų
- 1 a.š. malto kardamono
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir suberiame tarkuotas apelsinų žieveles bei viską gerai išmaišome.
Miltus sumaišome su miltų mišiniu blynams, kardamonu ir sveikais lazdynų riešutais.
Kiaušinių plakinį sumaišome su biriais produktais ir maišome kol gauname lipnią tešlą, kurią padaliname į 4 vienodas dalis.
Ant miltuoto paviršiaus rankomis suformuojame 4 pailgus batonėlius, dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir šiek tiek paplojame lengvai. Kepame 190 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi 15 minučių, tuomet paliekame skardoje atvėsti.
Atvėsusius batonėlius supjaustome aštriu peiliu 1 cm storio riekelėmis, kurias dar apkepame orkaitėje iš abiejų pusių po 7 minutes. Palikite atvėsti orkaitėje ir sudėkite į sandarius indus arba pakuokite į dovanų maišelius.
Likusius apelsinus po žievelės nutarkavimo galite plonai supjaustyti ir išdžiovinti orkaitėje ant grotelių (užtruktų ~ 4-5 valandas džiovinant ~70 laipsnių temperatūroje). Jie puikiai tiks kalėdinėms dekoracijoms arba dovanų papuošimams 🙂